Ontdek de uitgebreide diensten voor groei, verandering en succes

Coaching - Begeleiding naar persoonlijk en professioneel succes

Succesvolle verandering omvat het implementeren van nieuwe werkwijzen evenals het ondersteunen van de betrokken mensen. Ik bied een breed scala aan coachingdiensten om individuen, teams en leiders te helpen bij complexe veranderingen en het bereiken van hun volledige potentieel.

Elk coachingsprogramma wordt ontworpen om professionals op
elk niveau te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden, het
vergroten van hun zelfbewustzijn en het verbeteren van hun prestaties. Of het
nu gaat om het versterken van leiderschapsvaardigheden, het bevorderen van
persoonlijke groei, het versterken van samenwerking, verbeteren van communicatievaardigheden of het beheersen van stress. Het programma biedt persoonlijke begeleiding en ondersteuning om individuen te helpen hun doelen te bereiken.

Teamcoaching

Effectieve teamprestaties zijn essentieel voor elke organisatie. Mijn teamcoachingprogramma richt zich op het opbouwen van vertrouwen, het verbeteren van communicatie, het versterken van samenwerkingsvaardigheden en het aanpakken van eventuele conflicten of obstakels die het team succes in de weg staan. Ik werk nauw samen met het team om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren waarin groei en ontwikkeling kunnen gedijen.

Leiderschapscoaching

Leiders spelen een cruciale rol in verandering en het inspireren van teams. Leiderschapscoaching is specifiek ontworpen om leiders te helpen bij het versterken van leiderschapsvaardigheden, het vergroten van impact en het effectief omgaan met veranderingsprocessen. Ik bied individuele begeleiding, feedback en strategieën om jouw leiderschapsstijl te ontwikkelen en succesvolle veranderingen te leiden.

Mijn coachingdiensten zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften en doelen. Samen creëren we een programma dat past bij jouw unieke situatie en uitdagingen. Met bewezen methodologieën, expertise en empathie ondersteun ik jouw persoonlijke en professionele groei.

Coaching is een waardevol instrument voor groei en ontwikkeling. Ik kijk ernaar uit om samen met jou te werken tijdens jouw veranderingsreis.

3D Disc - Inzicht in Denkstijlen, Drijfveren en gedrag

Met de krachtige 3D DISC-tool krijg je diepgaand inzicht in je eigen denkwijze, gedrag en voorkeuren. Het gaat verder dan simpele verklaringen over hoe je je gedraagt en communiceert. Het DISC-model geeft inzicht in jouw besluitvaardigheid, communicatiestijl, omgang met relaties en veranderingen, en jouw neiging om regels, details en procedures te volgen. Het is een waardevol instrument om jezelf beter te begrijpen en bewust te worden van de diversiteit die bestaat tussen individuen.

Maar wat drijft jou ten diepste? Wat stuurt jouw gedrag aan? En hoe filter jij binnenkomende informatie en denkprocessen? Hier komen Denkstijlen en Drijfveren in beeld.

Denkstijlen bieden inzicht in hoe jij taken en problemen aanpakt. Het onthult hoe jij het werk benadert en welke rol je inneemt binnen een team. Voeg je jouw eigen ideeën toe of voer je perfect uit wat jou is opgedragen? Zie je snel oplossingen of kijk je eerst naar alle aspecten van de zaak voordat je een beslissing neemt?

Drijfveren geven inzicht in waarom je wel of niet iets wilt doen en wat jou comfortabel doet voelen. Ze onthullen hoe je omgaat met verantwoordelijkheden en belangen in jouw werk, naar klanten toe of als leidinggevende. Jouw drijfveren zijn Loyaliteit, Rechtvaardigheid, Gelijkwaardigheid en Persoonlijke Vrijheid. Ze vormen de basis voor jouw overtuigingen over wat voor jou ‘gewoon’ of ‘normaal’ is.

De 3D DISC-tool biedt een beproefde en onderbouwde aanpak voor talentmanagement, teamontwikkeling, leiderschapsontwikkeling en managementtrajecten. Het biedt waardevolle inzichten, verklaringen en handvatten bij uitdagingen zoals hoog personeelsverloop, onderpresteren, lage klanttevredenheid en wantrouwen tussen personeel en leidinggevenden.

Met behulp van de 3D DISC-tool kun je teams en individuen begeleiden naar high performance, productiviteit en een diepgaand begrip van hun overtuigingen. 3D DISC is inzetbaar bij coaching, counseling en training.

Trajecten - Gerichte begeleiding voor duurzame verandering

Het realiseren van duurzame verandering in organisaties vereist een diepgaand begrip van de complexiteit die ermee gepaard gaat. Veranderingen succesvol implementeren vereist op maat gemaakte trajecten die jouw organisatie begeleiden op weg naar groei, verbetering en succes.

FloConsult-trajecten zijn ontworpen om een gestructureerde en gefaseerde aanpak te bieden, waarbij we nauw samenwerken om de specifieke uitdagingen en doelstellingen aan te pakken. Ik begeleid elke stap van het traject, van het identificeren van kritieke gebieden tot het ontwikkelen van effectieve strategieën en het implementeren van duurzame veranderingen.

Wat kun je verwachten van een FloConsult-traject?

Grondige analyse en diagnose: om inzicht te krijgen in de huidige situatie, de sterke punten, de uitdagingen en de wensen voor de toekomst.

Ontwikkeling van een strategisch plan: op basis van de analyse stellen we samen een strategisch plan op dat duidelijke doelen, actiepunten en meetbare resultaten omvat, om de voortgang en het succes van het traject te waarborgen.

Implementatie en begeleiding: ik begeleid je bij de implementatie van het strategische plan en het doorvoeren van de benodigde veranderingen. Ik werk samen met de organisatie om de benodigde veranderingen te realiseren en de betrokkenheid en acceptatie van medewerkers te vergroten.

Evaluatie en optimalisatie: ik monitor de voortgang van het traject en samen evalueren we de behaalde resultaten. Indien nodig passen we de aanpak aan of organiseer ik aanvullende ondersteuning om ervoor te zorgen dat de gewenste veranderingen binnen de gestelde deadlines worden bereikt.

Trainingen - Ontwikkeling van vaardigheden en kennis voor groei

De kracht van voortdurende groei en ontwikkeling ligt in het vermogen van individuen en teams om flexibel en veerkrachtig om te gaan met veranderingen. Door voortdurend te leren en te ontwikkelen, kunnen ze zich aanpassen aan nieuwe uitdagingen, innovatieve oplossingen vinden en succesvol navigeren in een dynamische en veranderende wereld.

Ik bied een uitgebreid scala aan trainingen aan om professionals en teams te helpen hun vaardigheden, kennis en prestaties naar een hoger niveau te tillen. Van leiderschapstraining en communicatievaardigheden tot stressmanagement en teambuilding. Met deze maatwerk trainingen gaan jouw medewerkers groeien en excelleren.

Wat kun je verwachten van mijn trainingen?

Op maat gemaakt programma: Ik begrijp dat elke organisatie uniek is. Daarom stem ik mijn trainingen af op je specifieke behoeften, doelen en bedrijfscultuur. We werken nauw samen om de inhoud, duur en leerdoelen van de trainingen vast te stellen.

Interactieve leermethoden: Mijn trainingen zijn gericht op actieve betrokkenheid en praktische toepassing van kennis. Ik maak gebruik van interactieve leermethoden, gamification, praktijkgerichte oefeningen, case-studies en simulaties, om de deelnemers te betrekken en een diepgaand begrip van de onderwerpen te bevorderen.

Ervaren trainer: Ik ben een hooggekwalificeerde professional met uitgebreide ervaring in mijn vakgebied. Ik combineer theoretische kennis met praktijkervaring en bied waardevolle perspectieven en best practices.

Ondersteuning na de training: Mijn betrokkenheid bij je groei stopt niet na de training. Ik bied follow-upondersteuning, zoals coaching, feedback, intervisie en visuele hulpmiddelen om ervoor te zorgen dat de opgedane kennis en vaardigheden effectief worden toegepast in de dagelijkse praktijk.

Flexibiliteit in levering: Ik begrijp dat elke organisatie unieke logistieke vereisten heeft. Daarom bied ik flexibiliteit in de levering van trainingen. Of het nu gaat om klassikale sessies op jouw locatie, online trainingen of een combinatie van beide, ik pas me aan jouw behoeften aan.

De op maat gemaakte trainingen zijn perfect afgestemd op de gezamenlijke voorkeursstijlen en dominante stijlen binnen jouw organisatie. Ze voldoen aan de specifieke behoeften en stimuleren de gewenste verandering op een effectieve manier. Mijn trainingen zijn zorgvuldig ontworpen om praktische en resultaatgerichte leerervaringen te bieden. Door bewezen methodologieën te combineren met interactieve sessies en deskundige instructie, creëer ik een effectieve leeromgeving die maximale impact heeft.